Foder til får

Kvaliteten af foderet er afgørende for produktionen af lamme- og fårekød.

Proteinrigt tilskudsfoder

Ved produktion af lamme- og fårekød er det afgørende at kvaliteten af foderet er i top. Samtidig er en forholdsvis lav pris på foderet af stor betydning for den samlede økonomien i produktionen – derfor udgør hjemmeavlet foder som korn og ensilagesom regel en væsentlig del af fåreholdets foder.

Alligevel er der normalt behov for proteinrigt tilskudsfoder – i forskellige faser af lammets og moderfårets liv.

Moderfår bør tildeles proteinrigt tilskudsfoder både under flushing (op til bedækning i efteråret) og i særdeleshed efter læmning, således at mælkeproduktionen kan nå sit optimale niveau hurtigst muligt efter læmning – til gavn for lammene og dermed deres tilvækst.

Når lammene skal færdigfedes – typisk i sensommeren og efteråret er det ligeledes vigtigt, at de tildeles både ekstra protein og energi i form af tilskudsfoder, således at de kan opnå den ønskede vægt og form på relativ kort tid.

Hedegaard anbefaler tilskudsblandingen FÅREHELD både som protein- og energi-supplement til får og lam i de ovennævnte perioder.

Som vejledning anbefales FÅREHELD tildelt efter nedenstående foderplan, men det skal under-streges, at fodringen i praksis bør tilpasses de aktuelle forhold i besætningen – fårenes huld, størrelse, grovfoderets kvalitet etc.

FÅREHELD leveres i både 25 kg sække og i løs form.

Vitaminer/mineraler

AgroMin Får opfylder behovet for mineraler og vitaminer til får og lam på et højt niveau og er udviklet specielt til får, og er derfor ikke tilsat kobber.

Blandingen kan tildeles ved iblanding i det daglige foder, men kan også tildeles efter ædelyst i overdækket trug oer fremstillet af velkendte letopløselige råvarer, som har en høj tilgængelighed.

Kan anvendes hele året rundt, både sommer og vinter.

AgroMin Får er fri for GMO og må derfor anvendes i økologiske besætninger.