Hestefoder

Hestefodring behøver, efter vores mening, ikke at blive kompliceret raketvidenskab, bare foderrationen er sammensat korrekt.

Foderets sammensætning

Igennem hestens liv ændrer foderbehovet sig. Det afhænger blandt andet af hestens race, alder, drægtighed, laktation, arbejdsniveau, grovfodertildeling.

Hedegaard fremstiller en fuldfoderblanding til heste: HESTEHELD, som er en allround blanding, der opfylder næringsstofbehovet for normale hobby-, avls- og rideskoleheste/ ponyer.

HESTEHELD består af havre, byg, sojaskå og grønpiller – tilsat lidt melasse og fedt samt mineraler, mikromineraler og vitaminer, som under normale forhold vil opfylde hesten behov.

Den måde foderet er sammensat på gør, at foderet med få, nemme justeringer, eksempelvis med olie og/eller saltsten, evt. ekstra mineraler eller justeringer i mængden af grovfoder, kan bruges til langt de fleste heste. Herunder også ponyer og væddeløbsheste. Urteblandingen ”Spicemaster” tilfører Hesteheld en attraktiv duft og smag, så foderet ædes gerne af de fleste heste.

Foderet er pelleteret (3,5mm), hvilket gør det ensartet. Foruden levering i 25 kg sække, kan det blæses eller tippes. Det egner sig derfor også godt til større hestehold, hvor økonomi og den praktiske fodring i det daglige skal kunne hænge sammen, uden at man ønsker at gå på kompromis med foderkvaliteten.

Fordele ved HESTEHELD er...

  • Højt indhold af vitaminer og mineraler
  • Blandt markedets billigste produkter
  • Kvaliteten er fuldt ud på linje med mange andre mærker på markedet

Ønskes mere specielle behov for næringsstoffer, tilsætningsstoffer og andre hjælpestoffer til hesten opfyldt anbefaler vi at kontakte vores afdeling i Brønderslev for at høre om det store udvalg i foder- og tilskudsprodukter i topkvalitet til sports-, avls- og fritidsheste. I Brønderslev forhandles også Spillers og Havens hestefoder.

I højre side kan du downloade eksempler på forskellige foderplaner.

Et overskud af E-vitamin kan til en hvis grad erstatte det lille underskud af selen. Hestene bør altid have adgang til en saltsten. Er hesten overvægtig anbefales det kun at tildele vitaminer/minerale.