Non-GMO til malkekøer og kalve

Hedegaard har fra 15. september 2016 iværksat et fuldt sortiment på Non-GMO foder til malkekøer samt småkalve og fedekalve, på baggrund af Arlas nye konceptmælk produceret på Non-GMO foder. Derudover har vi Non-GMO sojaskrå liggende på vores fabrikker og i en enkelt afdeling. Den Non-GMO soja som Hedegaard anvender er ProTerra certificeret.

Vores sortiment hedder GENESIS og består af både blandinger, der indeholder Non-GMO sojaskrå og blandinger, som ikke indeholder sojaskrå eller sojaskaller, og som dermed ikke kan tilføre GMO via soja. Alligevel bliver disse blandinger produceret i samme serie på fabrikken – for at sikre imod overslæb af GMO fra alm. foderblandinger (GMO-sojaprodukter).

Du er velkomment til at kontakte os for at høre om hele sortimentet af GENESIS-blandinger. Vi er GMP+ cetifeceret, hvilket betyder, at vores produktion opfylder alle krav til Gruppe 0, hvor audit og omkostninger er laveste. Så vi er derfor klar til at levere foderblandinger med Non-GMO til kunder, der måtte ønske dette.

Det vil naturligvis medføre yderligere begrænsninger på vores fabrik, at der forud for produktion af GENESIS-blandinger skal køres en ”skylle”-blanding, ligesom der kræves øget tomkørsel med redlere og elevatorer – samt ekstra rengøring af påslag m.v. 

Du kan i øvrigt herpå siden se Arlas specifikke krav til deres Non-GMO mælk ved at trykke på linkene i højre side.

Det er vigtigt for dig, at såfremt du tilmelder dig som leverandør af Arlas nye Non-GM mælk, at enten du får din foderplan gennemgået af din fodringskonsulent og eller af en af Hedegaards rådgivere. Vi er helt skarpe på kravene til Jer, som leverandører af Non-GM mælk og kender Jeres økonomiske udfordringer, hvorfor vi vil kunne understøtte Jeres valg.

Som privat ejet selskab bliver vi dagligt udfordret af de politiske vinde, som påvirker dansk landbrug og vi er derfor vant til at håndtere de ønsker og krav, som stilles til en moderne og professionel foderleverandør i Danmark og EU.

Vi kan nu tilbyde Jer fuld dækning af foder til kvæg på både: Konventionel -Økologisk - Non-GM kvægfoder.