Søer og polte

Hedegaards målsætning er, at søer fodres med en grovblanding for at fremme mave-/tarm sundheden og mindske risikoen for sodødelighed.

Fodersortiment til søer og polte 2020-2021 - LIVA-konceptet

Alt sofoder og poltefoder i Hedegaards standardsortiment er sammensat ud fra LIVA-konceptet.

LIVA-konceptet består af Calsporin (probiotika, Bacillus subtillis c-3102), maksimal tilsætning af Selen fra ren Selenomethionin for at styrke pattegrisenes konstitution ved fravænning, og delforsyning fra metal-aminosyre chelater af Zink, Mangan og Kobber. Desuden er dette kombineret med ekstra Biotin for minimering af benskader relateret til klovproblemer. For fuldfoderblandingerne i LIVA-konceptet gælder også særlige krav til foderstruktur for en optimal mave-/tarmsundhed. Fodertyper i Hedegaards LIVA-koncept tager således udgangspunkt i minimum 40% byg, heraf 15% rifflevalset byg, suppleret med havre, og alt korn formales på en 5,5 mm sold.

I perioden 15. aug. – 15. nov. tilsættes alle blandinger i vores standardsortiment 50 mg ekstra E-vitamin pr. kg. foder for at sikre forsyningen af E-vitamin i kornets lagringstid, og derved forebygge risikoen for nykornsforgiftning.

Hent vores brochure på fodersortiment til søer og polte.